Juli 2019
M T O T F L S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Ingen hendelser

Mer enn hundre barn fra seks til ti år

Mer enn hundre barn fra seks til ti år hadde funnet veien til Idrettshallen for a delta på arets miniputturnering i regi av IL Tjalgs idrettsskole.
BA Morten Reiersen 31.okt.2006
Søndag fra ti til ett gikk Tjalgs miniputturnering av stabelen i Idrettshallen ned over hundre barn i aksjon, og minst like mange voksne på tribunen. Barna fikk prøve seg i basket, innebandy og fotball i lag som var satt sammen av både gutter og jenter. Her fantes det ingen tapere, alle fikk spille like mye, og alle fikk medalje til slutt.

Skikkelig innsats
Selv om fokuset i barneidretten er på deltakelse og lek framfor resultater og prestasjoner, var det lite å utsette på innsatsen til de unge idrettsutøverne. Det var kamp om hver ball, og hver scoring utløste like mye jubel. Fikk man en basketball i ansiktet eller en kølle i leggen var man raskt på beina igjen, og fortsatte spillet.  Jeg synes det er artig at vi far prøve oss på litt forskjellig, sier Mina Forshaug (8). - Ofte blir det bare fotball, og det er ikke alle som synes det er like kjekt. I dag synes jeg det var veldig morsomt å spille basket, selv om jeg ikke bar gjort det så mye for. Det ble litt lenge å vente etter fotballen tidligere, men ellers hat vi hatt det veldig artig her i dag.

Fornøyde arrangører
Arild Hansten fra Tjalg var også meget fornøyd med arrangementet søndag;
- Ungene stortrives på disse dagene, og både foreldre og besteforeldre stiller som alltid mannsterkt opp, sier Hansten. - For oss er dette en mate å vise fram hva vi holder på med og en fin måte å profilere barneidrettene på. Vi legger vekt på at ungene skal få drive allsidig og mener den sosiale biten ofte er vel så viktig som det sportslige. Det er også et poeng at alle skal få medalje for innsatsen. Her er det først og fremst deltakelsen som er det essensielle.