Juli 2019
M T O T F L S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Ingen hendelser

I hundre for en 60 åring

92 unger sprang seg lørdag svett i den første av kanskje mange idrettsdager i framtiden. 60-åringen Tjalg har nemlig fått mersmak.
BA:Lise Fagerbakk 3.okt.2006

92 unger, 92 refleksvester et utall frivillige og en 60-åring i kjempehumor fikk godt hjulpet av en varm høstsol, maksimalt ut av Barnas ldrettsdag på Salhus i Brønnøysund på lørdag.

Hopp og dans 
Iiiiii, og haha, lød ofte i og nær hoppbakken — post nummer en av i alt åtte poster da Tjalg i anledning 60-årsjubileet inviterte alle salhusbarn i alderen 6 til 13 år til idrettsdag. Attraksjonen er hoppbakken. Den har vi vært i Mosjøen og lånt. Og så har vi fått hoppsen.  Herregud, dåkker prøve jo ikke. Kom igjen, en, en, en, en, to, to, mante Slotvik guttene fra 7. klasse til innsats. Alle gruppene måtte nemlig innom alle åtte stasjonene; hoppbakke, airtrack (turti), hinderløype, kule, høyde, lengde, fotball, håndball - og dans. hjelp fra Hilstad IL. Ellers er det stort sett kjente aktiviteter, fortalte Liv Astrid Bang i Tjalg. 
Andre steder det kom mye lyd fra, var kroken til Martine Slotvik. Hun jobbet seg tidlig Sven med å forsøke og lære alle gruppene den nye Tjalgdansen. De var flinke på slutten, sa Slotvik smilende  både innsatsen og dansen hun har komponert. 

Det er DDE og Rumpa mi. Det er en sang alle ungene har hørt, med lette bevegelser til musikken. Det gjør dansen len å huske, sa Slotvik, som fort danset seg svett. Re he, men det er artig, sa hun.


Hopphakken favoritt 
Artig var det flere som hadde det. Og spennende. 
Dette er artig. Jeg gleder med til hoppbakken. Det har jeg ikke gjort for, sa Ingvild Bang i 3. klasse. Irene Andreassen i 7. Masse koste seg også, men var glad da det ble pause etter fem øvelser. Det var godt med lunsj. Men dette er veldig bra. Kjempebra. Jeg likte hoppbakken, tracken og dansingen best, fortalte hun.  Var det ikke flaut å klappe på rumpa si i damen da, Nei, he be. Dansen var bra, sa syvendeklassingen, som etter lunsjen så mest fram mot fotballkampen elevene skulle ha mot foreldrene


Vil ha mer 
Med erfaring fra den store barneidrettsdagen i Nordlandshallen i Bodø hvert år, er ikke Bang redd for å utvide dagen til neste år. Vi vurderer å gjøre dette hvert år, og da tenker vi på å involvere flere skoler, lag og foreninger slik at vi får vist fram flere aktiviteter. Ingen vet om de eksempelvis liker taek wondo forde har prøvd det. Med en slik dag vil de få prøvd hva der er, forklarer Bang,som stort sett er fornøyd med da har funnet noen forbedringspunkt. Men stort sett synes vi det gikk kjempebra.