Mai 2019
M T O T F L S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Ingen hendelser

Løpingen er mitt liv,sa Tjalgs løperdronning

Grete JohansenGrete JohansenBA—Roar Berg-Hansen 1986

Du har sikket sett henne tidligere. I all slags vær, iført sin Iysegule joggedress eller blå regndress, alt ettersom sola skinner eller snøfillene fyker vannrett i Brønnøysunds gater, er hun der. På lette føtter, i stadig kamp med klokka. Løpingen er livet for Grete Johansen i IL Tjalg. Like viktig for henne som det å spise er for andre, sier hun selv. Men så har da også all treningen gitt resultater. I sommer tok hun en fin bronsUeplass i nord-norsk mesterskap i hekkeløp. Men medalejakt er ikke den eneste årsaken td at Grete løper ustanselig.. .Ustanselig ja, kanskje en liten overdrivelse det, men det er nettopp inntrykket mange av Brønnøysunds beboere har. For Grete er å se hver dag, uansett om gradestokken viser 20 minus, eller byens borgere ligger og drar seg i skyggen en het sommerdag. Skjønt det siste forekommer heller sjelden...Talent Nå er det ikke uten grunn hun er vår 1ørdagsgjest. Ikke bare tilhører hun toppsjiktet blant de mest lovende idrettsungdommene på Sør-Helgeland hun har også konkrete meninger om hva som må til for å få oppsving i friidretten i distriktet. Det vi trenger er en skikkelig bane med tartandekke. Grusbanen er som regel i dårlig forfatning.

Det er ikke rart at idrettsungdom andre steder på Helgeland ikke gidder å komme hit for å konkurrere. Og vi som hører til her, må reise vekk for å få konkurrere på skikkelige baner. Det koster. Her ligger en viktig oppgave for våre lokale politikere, en viktig del av ungdomsarbeidet, sier hun. Medisin før løp Løpingen er som nevnt livet for Grete, selv om hun har andre intresser også.

Mange ser rart på meg når jeg kommer løpende, og tror jeg bare drikker melk og er kjernesunn. Det er nå ikke helt tilfelle, sier hun og smiler. Jeg er som annen ungdom, liker å gå ut en gang iblant og ha det skikkelig gøy. En av årsakene til at jeg 1øper mye, er astmaen, som jeg tidligere var plaget mye med. Nå er det bedre etter at jeg begynte med aktiv idrett for noen år siden. Men jeg


må fremdeles ta medisin før et løp, sier hun. Jeg tør simpelthen ikke starte uten. Tror nok at denne redselen for at jeg skal få problemer underveis, er litt psykisk betinget også. I øyeblikket går Grete på helse og sosialfaglinjen ved Vesttun videregående skole i Brønnøysund. Idretttslinja ved Østtun har hun bak seg, og om noen år håper hun å komme inn ved Idretshøyskolen i Oslo. Jeg vil utdanne meg innen idretten. Kan egentlig ikke tenke meg noe annet, sierhun, som har hekkeløp som spesialitet. Det liker jeg aboslutt best. Det er faktisk så galt at hvis jeg ligger i senga og ikke får sove, så teller jeg hekker. Andre teller sauer har jeg hørt.. .